Hva vil du så og høste i år

Ny vår, nye muligheter! Ja, hva gjør vi hageglade i overgang mellom vinter og vår? Perfekt tid for å hygge seg med kataloger, nettsider, planlegge innkjøp og sjekke om frøene har kommet i butikkene...
Det er store variasjoner på hvor lang tid det går fra du sår til plantene er klare for utplanting. Heldigvis er det ikke alt som trenger forkultivering inne - men kan såes rett ut når jorda er tinet og varm igjen.
Har du en 'hagedagbok'? Hvis ikke skaff deg en, enten en god gammeldags bok- eller på din PC. Skriv ned dato du sår forskjellige vekster, utviklingstid til ferdige utplantningsklare småplanter. Lag notater om temperaturer, frostnetter, plantenes utvikling og vekst. Noter plantenavn og dato på det du planter i hagen. Merkelapper forsvinner, og hukommelsen er ikke alltid å stole på...
En hagedagbok kan bli ditt eget oppslagsverk, den kan være enkel med notater i stikkordsform, eller med mer omfattende tekster med bilder og tegninger.
Har du løk og knoller i 'vinteropplag'? Sjekk de et par ganger i løpet av vinteren, og følg med på når de våkner og det er tid for å potte om og sette de fram i lys og varme.
Etter store snøfall, sjekk om du må fjerne tung snø fra busker og trær.
Ny med nytte og kjøkkenhage? Settepoteter, løk, salat, noen jordbærplanter og en rabarbra eller to, så får du mat fra egen hage både til hovedrett og dessert! Start med noen få og utvid litt hvert år til du får et utvalg som passer for din husholdning.
Er det messer, foredrag, kurs eller studiesirkler som passer for dine interesser? Hagelagets avdelinger rundt omkring i landet har medlemsmøter som er åpne for alle, her holdes det et stort spekter av foredrag - se www.hageselskapet.no.